Tak jak pisze Bouli i Purchawa, kupowalem wlasnie tam gdzie howard polecal - bardzo fajny zaklad. Nie wiem czy w wawie ogolnie tak stoja ale tam tyle kosztowaly. Mi udalo sie przeczekac pierwsza fale zmieniaczy (po pierwszych opadach sniegu) Mysle ze teraz spokojnie mozna poszukac okazji bo juz sie troche uspokoilo ale niektore zaklady porobily zapasy
Beda pasowac. Dodatkowo IMO Fulda robi dobre gumy. Wygladaja calkiem spoko. Bieznik wydaje sie byc ladny i jeszcze sprawny. Kwestia czy nie ma jakis guzow albo innych wad ukrytych
Ryzyko zawsze jest jak przy uzywanych, ale moze byc jak najbardziej ok.
Dodatkowo jesli chcesz to mozesz pomyslec o 14" (beda tansze). Byly przeciez montowane w wersji Classic. Chyba 175/75 R14. Rozmiar "Pogromca kraweznikow" :szeroki_usmiech
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Beda pasowac. Dodatkowo IMO Fulda robi dobre gumy. Wygladaja calkiem spoko. Bieznik wydaje sie byc ladny i jeszcze sprawny. Kwestia czy nie ma jakis guzow albo innych wad ukrytych
Ryzyko zawsze jest jak przy uzywanych, ale moze byc jak najbardziej ok.
Dodatkowo jesli chcesz to mozesz pomyslec o 14" (beda tansze). Byly przeciez montowane w wersji Classic. Chyba 175/75 R14. Rozmiar "Pogromca kraweznikow" :szeroki_usmiech
Do TDI nie wrzucisz 14"!!!! Zaciski są za duże.
Fulda nie jest zbyt dobrą marką, raczej budżetową. Bieżnik na zdjęci wydaje się dość zjechany. Opony zimowe powinny mieć bieżnik >3mm.
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
A to tego nie widzialem :P Mea culpa :] Sam mam benzyniaka
A bieznik mysle ze ma duzo wiecej niz 3mm, ale w sumie to jestem lajkonikiem w tych kwestiach
Ponoc stan bardzo dobry a komentarze wskazuja ze to uczciwy allegrowicz
Masmo, troche wiecej wiary w ludzi :szeroki_usmiech
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
3mm to za mało.... MINIMUM 5mm.
Inaczej opony nie bedą "działać" w śniegu...
Nie przesadzaj! Nowa opona ma 9 mm. Jeżdziłem na bieżniku ok 2,5 mm i dało się. Pewnie że po zmianie na nowe odczujesz dużą różnicę. Jeśli Cię stać na wywalenie opon po jednej zimie to możesz je zmienić ale jest to podejście bardzo nieekonowiczne....
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Masmo, chodzi mi o zakup używanych....
Czy takie 3mm są dużo tańsze od tych 5mm ? bez przesady.....
.
OK! To masz rację nie ma sensu kupować opon z bieżnikiem mniejszym niż 5 mm, bo za chwilę będą mieć 3 mm. Zwłaszcza że po zmianie warunków użytkownia (samochodu)opony stracą na dzień dobry z 1 mm. Ja mówiłem że jak jest 3 mm to trzeba opony wyrzucić!
[ Dodano: Wto 28 Lis, 06 12:37 ]
Zamieszczone przez Bouli
Masmo, troche wiecej wiary w ludzi :szeroki_usmiech
Podejrzliwość to moje zboczenie zawodowe. :szeroki_usmiech
Komentarz